Vitrinskåp

Förr användes vitrinskåp i regel nästan enbart för att visa upp prydnadsföremål eller samlingar av olika slag. Numera finns det dock en starkt växande trend som gör att man försöker komma på nya och alternativa användningsområden för många möbler, och givetvis är vitrinskåp inget undantag. Istället kan faktiskt vitrinskåp ha många alternativa användningsområden utöver dem vi oftast tänker på, t.ex:

– Att förvara leksaker i

Detta kan man välja att göra både med en skänk som står i vardagsrummet, om nu barnen brukar leka där, i ett allrum eller i barnens rum. Att ha åtminstone de finaste och mest färgglada leksakerna i vitrinskåp istället för i lådor och liknande, gör nämligen att de syns bättre, och därmed kan användas som intressanta inredningdetaljer i dessa rum. Låt leksakerna stå i fokus istället för att gömma undan dem, helt enkelt!

vitrinskåp

– Att förvara smycken i

Har man en fin smyckessamling, men inte riktigt vet var man ska förvara den, kan ett vitrinskåp även vara ett bra alternativ för detta, åtminstone ett lite mindre vitrinskåp. Du kan nämligen lägga dina smycken antingen på fat, i fina skålar eller i fina askar, och sedan ställa in dessa i vitrinskåpet, för att visa upp din samling. Blir fint, samtidigt som du inte behöver avsätta förvaringsutrymme för smyckena någon annanstans.

– Att förvara skor i

Detta är något som många modebloggare gillar numera, åtminstone de av dem som verkligen gillar skor. Har du många fina skor, kan ett vitrinskåp därför mycket väl vara ett alternativ till ett skoskåp där skorna göms undan, då detta gör att skorna syns bättre. Förutsätter dock att skorna är i bra skick och inte särskilt smutsiga, så klart.

– Att förvara porslin och skålar och andra bruksföremål i, i köket

Detta är ett traditionellt användningsområde, på sätt och vis, för redan länge har t.ex. tallrikar ställs i vitrinskåp i köket för att visas upp på så sätt. Det är dock viktigt att komma ihåg att detta inte behöver vara det enda sättet att använda sig av vitrinskåp i köket. Istället kan man även mycket väl ställa in de finaste skålarna, muggarna, vinglasen eller något annat man verkligen gillar i dem, för att visa upp dem istället för att ha dem stående i stängda skåp. Pluspoäng för färgglada bruksföremål, då de kan pigga upp ett kök rejält!

–          Att ha böcker i

Givetvis använder sig de flesta av bokhyllor för detta ändamål, men bokhyllor har ju faktiskt den nackdelen att en hel del damm kan smyga sig in i dem. Så är dock inte fallet i lika stor utsträckning när det gäller vitrinskåp, där det är betydligt svårare för damm att ta sig in. Vill du hålla dina böcker i toppskick, är därför ett vitrinskåp en bättre förvaringsmöbel för dem.