Trädgårdsbord

Om du planerar att köpa ett trädgårdsbord inom kort, finns det en del saker du bör tänka på när du gör detta, för att du ska bli helt nöjd med ditt köp, på alla sätt och vis. Här kommer en kort lista på saker du bör komma ihåg i samband med ett köp av ett trädgårdsbord:

trädgardsbord

Att välja rätt storlek

Hur stort trädgårdsbordet behöver vara är förstås en smaksak, och beror även på vilka som kommer att sitta vid bordet, så detta är något var och en måste fatta beslut kring själv. Se dock upp med att köpa ett både för stort och ett för litet trädgårdsbord, då båda delarna ställer till med en del problem. Istället bör du verkligen tänka igenom detta för att hamna rätt storleksmässigt.

 

Att välja rätt material

Alla material som trädgårdsbord numera tillverkas av är nämligen inte lika bra, utan flera av dem har avsevärda nackdelar, men det finns även material som har otroliga fördelar. Därför är det viktigt att veta vilka material som är de bästa, och vad som skiljer dem åt, och så vidare. Läs därför på om detta tills du känner att du har koll på detta, detta är tid du kommer att ha igen då du inte kommer att behöva leta upp ett nytt trädgårdsbord lika snabbt igen. Bra material håller nämligen längre, och gör att du kan ha det nya bordet längre efter att du köpt det.

 

Att välja rätt stil

För att ditt nya trädgårdsbord ska passa ihop med resten av din uteplats, och möjligtvis även med huset som det står utanför, är det viktigt att du hamnar rätt stilmässigt. Fundera därför lite på vilken stil som passar bäst, istället för att välja vilken stil som helst. Fast stilskillnaderna olika trädgårdsbord emellan kan verka små, finns de nämligen ändå där, och slutresultatet blir förstås snyggast om man även lägger märke till de små detaljerna.

 

Att välja rätt höjd

Hur högt ditt nya trädgårdsbord behöver vara beror nämligen på vad som kommer att stå bredvid det. Mät därför de stolar, soffor, pallar eller andra sittplatser som kommer att stå vid trädgårdsbordet om du redan har dem, och välj sedan höjd på bordet efter detta. Är det så att du inte redan har sittplatserna klara, välj de nya sittplatserna med bordshöjden i åtanke, eller försök välja ett färdigt set där både trädgårdsbord och sittplatser ingår.