Solstolar

Solstolar kan vara en lite lurig produkt att köpa, då vilken solstol som egentligen är ”bäst” i stor mån är en smaksak. Den solstol som du tycker är bäst, är därför inte nödvändigtvis bäst enligt många andra. Detta kan därför göra solstolsköpandet rätt svårt, för till skillnad från en del andra varor kan man alltså inte bara gå på andras rekommendationer när man gör sitt val. Helt kört är det dock inte att försöka klura ut vilken solstol just du skulle bli mest nöjd med. Istället kan man komma ganska långt genom att fundera på följande saker:

 

solstolar
 

Hur stor du vill att solstolen ska vara

 

En del tycker att ganska smala och korta solstolar är helt okej, medan andra endast gillar verkliga oversize varianter. Att försöka avgöra vad du har för preferens gällande storleken är därför en mycket bra början.

 

 

 

Om liggytan ska ”hänga i luften” eller ha ett stöd

 

Hemsidan Solstol.nu förklarar att på vissa solstolar har liggdelen spänts fast på pålar eller en ram, och man hänger därför i själva verket i luften när man använder solstolen. En del tycker dock inte att detta känns så skönt eller stabilt, och föredrar därför en solstol som är mer som en däckstol, och har ett stöd, av t.ex. trä eller annat, under hela liggytan också.

 

 

 

Hur stabil du vill att solstolen ska vara

 

De billigare solstolarna kan nämligen kännas lite mer rangliga och vingliga, vilket inte nödvändigtvis stör alla, framför allt om man inte använder solstolen ifråga så ofta. Men är detta något som man förmodligen kommer att störa sig på, t.ex. för att man kommer att använda solstolen ofta, eller för att man kanske även vill sova eller ta tupplurar i den, bör man förstås försöka hitta en så stabil variant som möjligt.

Om utseendet har någon betydelse

 

Vill man komma riktigt billigt undan, finns det nämligen en hel del mycket prisvärda solstolar på marknaden, men det är inte alltid som dessa är så estetiskt tilltalande, tyvärr. Är det så att utseendet på solstolen spelar stor roll, t.ex. för att man kommer att ha solstolen stående på en mycket framträdande plats i sin trädgård eller på sin uteplats, bör man därför välja bort de billigaste solstolarna och rikta in sig på lite mer väldesignade varianter istället.