Soffgrupper

Så kallade soffgrupper är populära, men när man står i valet och kvalet mellan att köpa en soffa separat eller en hel soffgrupp, kan man förstås undra över vad skillnaden är. Vad får man egentligen när man köper en soffgrupp istället för en separat soffgrupp?

soffgrupp

Svaret är att det beror lite på vilken soffgrupp man köper, då flera olika möbeltillverkare tillverkar soffgrupper, och de sätter alla ihop sina soffgrupper på lite annorlunda sätt. Dock följer de flesta möbeltillverkare en viss standard gällande soffgrupper, kan man säga, efter som en viss variant av soffgrupper är betydligt mer populär än andra.

 

Denna standardlösning är: en soffa samt två fåtöljer, som i regel är identiska med varandra. Är detta den soffgrupp man faktiskt är ute efter, kan man därför förvänta sig att man kan hitta detta ganska enkelt, då de flesta återförsäljare av soffgrupper förmodligen kommer att sälja detta. Är det dock så att den soffgrupp man skulle vilja ha inte består av en soffa och två fåtöljer, utan att man hade tänkt sig något annat, bör man dock vara beredd på att detta kan vara lite mer besvärligt att hitta.

 

När det gäller de lite mer ovanliga soffgrupperna kan de dock bestå av i princip vilka möbler som helst, men vanligast är det att det kanske rör sig om två billiga soffor istället, t.ex. en tvåsitssoffa och en tresitssoffa, eller att en extra fåtölj eller två lagts till i soffgruppen, eller att även ett soffbord medföljer. Är det någon annan kombination man hade planerat, kan vi inte med säkerhet säga att det är omöjligt att hitta, men för de flesta brukar det i dessa fall vara bäst att försöka kombinera ihop en helhet på egen hand, genom att köpa de olika möblerna man skulle vilja ha separat.