Partytält

För alla som behöver ett partytält, finns det två sätt att skaffa detta på: antingen så köper man ett partytält, eller så hyr man det. Det kan dock vara förvånansvärt svårt att klura ut vilket alternativ som egentligen är bäst av dessa två, så här kommer några tips gällande just detta:
Vad ska du ha partytältet till?

Beroende på vad detta är för tillfälle, samt om det är något som är aktuellt en eller flera gånger, kan nämligen olika alternativ vara mest passande.

Är det ett väldigt stort evenemang man ska anordna, finns det t.ex. ofta anledning att tro att man nog inte kommer att anordna så stora tillställningar igen, medan den som endast behöver ett mindre partytält kanske kan använda tältet i framtiden med, vilket gör att det kanske är vettigare att köpa partytältet än att hyra, då skillnaden prismässigt är ganska liten. Vet man med sig att partytältet ska användas för ett mycket specifikt ändamål, som förmodligen inte kommer att återupprepas, t.ex. ett bröllop, som är en vanlig anledning till att man hyr partytält, är det dock förstås smartare att hyra istället.

partytält

Vilken kvalitet vill du att partytältet ska ha?

Väldigt snygga och påkostade partytält kostar ju nämligen lite mer, av förståeliga skäl, vilket kan göra dem svåra att ha råd med för en del som köper dem. När man hyr ett partytält, kommer man dock lite billigare undan åtminstone (exakt hur mycket billigare detta blir beror dock på vilket tält du hyr, av vilken uthyrare och så vidare, så detta kan vi inte ge några exakta siffror på), vilket kan göra att man får råd med lite bättre kvalitet än vad man hade haft råd med annars. Detta kan vara en bidragande anledning till att vissa väljer detta alternativ, när det är väldigt viktigt med fina och påkostade partytält, för ett bröllop eller liknande.

 

Kommer du att behöva partytält igen?

Om ja, köp ett, om nej, hyr ett. Så enkelt är det!

Ibland kan det dock vara lite svårt att förutsäga vilka behov man kommer att ha i framtiden, men försök åtminstone att göra detta på ett så ärligt sätt som möjligt, för att kunna välja mellan uthyrning och köp smartare.

 

Vad har du för budget?

För den med en väldigt liten budget kan nämligen uthyrning vara ett måste, av rena kostnadsskäl. Fast besparingen man åstadkommer när man hyr ett partytält istället för att köpa det inte är så stor som man kanske skulle kunna tro, sparar man nämligen en del på detta, vilket gör att den som har en budget där minsta lilla skillnad är betydelsefull, förmodligen bör välja uthyrning. För billigare blir detta, sedan kan man diskutera om det blir så mycket billigare som man vill.

 

Har du förvaringsutrymme hemma?

En del har nämligen inte så mycket förvaringsutrymme över där hemma, vilket gör att de helst slipper förvara saker som de inte är helt säkra på att de kommer att få användning för igen i hemmet. Om du också hör till denna grupp, är det förmodligen ett bra alternativ att hyra partytältet du behöver, för då slipper du ju så klart oroa dig över detta. Den som däremot inte har några förvaringsbekymmer hemma, utan har gott om plats i hemmet, kan dock välja att köpa ett partytält också.