Konstrottingmöbler

Möbler i konstrotting har under årens lopp blivit allt populärare bland annat tack vare att de är väldigt hållbara och snygga. Själva konstrottingen är gjord av plast och har en yta som är behandlad för att se naturlig ut. På grund av materialet är detta alternativ mycket förmånligare än riktig rotting och tål alla sorters väder med tanke på plasten. Materialet är UV-beständigt och klarar direktpåverkan från solljus under långa perioder. Konstrotting torkar inte heller eller spricker, vilket är vanligt för andra produkter som är flätade.

Konstrotting kan kortfattat förklaras som ett plastmaterial som påminner om det riktiga korgmaterialet. Vanligast är polyethylene, medan det allra tåligaste är hularofiber. Den största fördelen med hularofibern är att det förutom hållbarheten även är miljövänlig. Vilket av materialen man än väljer behöver man inte oroa sig över att möblerna skall blekna i sommarsolen eller ta skada på vintern. Om dina utemöbler i konstrotting är tillverkade med stor skicklighet är de ordentligt flätade runt stommar av aluminiumrör som är väderbeständiga och kan användas i åratal. Den lätta aluminiumstommen gör att möblerna dessutom är lätta att flytta runt. Trots att äkta naturrotting är mycket dyrare kräver det i sin tur mycket mer underhåll eftersom det är ett naturligt material som slits under årstiderna.

Konstrottingmöbler har blivit en stor favorit när det kommer till inredning av uterum, balkonger och trädgård. Det är minst sagt avkopplande att slå sig ner i en vackert flätad soffa en sommarkväll istället för att sitta vid ett alldagligt middagsbord. Oftast är de tillverkade i naturnära färgtoner och kan förvandla vilken uteplats som helst till en bekväm och inbjudande fristad. Möblerna är riktigt snygga och tidlösa klassiker, vilket innebär att de alltid är moderna. Att de därtill tål väldigt mycket slit gör möbelköpet till en säker investering. För den som vill ha mer personliga möbler finns det även företag som erbjuder olika flätningstyper och storlek på tråden.

Även om materialet inte kräver mycket underhåll kan man förlänga möblernas livstid ytterligare genom att sköta om dem ordentligt. Enklast rengörs de med en något fuktad trasa och ett rengöringsmedel som är anpassat till plast. Alternativt kan man använda ett milt diskmedel som man använder i vardagen, till exempel YES. Blir möblerna ordentligt smutsiga kan man spola av dem med en trädgårdsslang, men man får aldrig använda en högtryckstvätt. Ytterligare ett bra tips från sajten utemöbler.nu, är att inte placera heta föremål på konstrottingen, utan använda sig av underlägg för allt från glas till kastruller.

De vanligaste möblerna som säljs idag i konstrotting är soffgrupper och vissa företag erbjuder även omtyckta byggbara serier där man själv bestämmer hur stor soffan skall vara. Priset för att byta ut sina nuvarande möbler till konstrotting är dessutom inte särskilt dyrt. En soffgrupp i konstrotting kan man få för mellan 5000-10000 svenska kronor, med andra ord ett relativt förmånligt pris. Ett råd kan vara att provsitta möblerna i en butik och sedan leta efter liknande möblemang på onlinebutiker, som ofta erbjuder ännu billigare priser, speciellt till jul. Självfallet finns det dock även dyrare konstrottingmöbler för den som vill att de skall vara individuellt tillverkade av en designer.