Barnsäng

Den enda gången du kommer att lämna din bebis utan uppsikt är förmodligen när han eller hon sover i sin egen säng. Därför är det verkligen viktigt att den säng du lägger bebisen i är säker på alla sätt och vis. Men hur känner man egentligen igen de barnsängar för bebisar som är de mest säkra? Här kommer några tips:

– De har en säkerhetsmärkning

Detta betyder ju att sängen testats gällande alla säkerhetsaspekter på ett grundligt sätt. För att uppfylla nuvarande europeiska säkerhetsstandarder krävs nämligen en hel del, så finns en säkerhetsmärkning, är detta ett riktigt bra tecken, och gör att du kan känna dig säkrare på att sängen faktiskt är bra.

– De är robusta och stabila

Rangliga barnsängar som verkar kunna braka ihop när som helst känns inte bara osäkra, de kan faktiskt vara det också. Ju mer robust och stabil den barnsäng du köper är, desto bättre är det därför. Läs mer på Barnsäng.nu

– Spjälen på sängen sitter tätt ihop

Är mellanrummet mellan spjälen allt för stort, kan nämligen bebisens huvud fastna mellan dem, vilket kan få otroligt tragiska följder. Du måste därför alltid se till så att spjälen sitter tätt ihop (ju tätare, desto bättre) innan du köper en säng till en bebis för att vara på den säkra sidan.

– De har inga delar som kan lossna eller liknande

Därför väljer många som inte är så duktiga på att montera ihop möbler bort billiga barnsängar för bebisar som man måste montera på egen hand, t.ex. IKEAs barnsängar. Om du väljer att göra detta eller ej är förstås upp till dig, men väljer du att montera en barnsäng på egen hand, måste du dubbelkolla att varje del sitter fast ordentligt innan du låter bebisen sova i den.